lauantai 16. heinäkuuta 2011

Meganopee päivitys: Esimuutto on alkanut

Moi

Eilen muutti liinavaatekaappi ja tänään vaatehuone sekä lasten vaatekaapit :) Katsotaan miten riittää tila :D

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Blogin leveys muutettu. Mahtuu isompia kuvia, Onko parempi?

Moi

Onko tämä leveämpi blogi parempi? Tykkään laittaa isompia kuvia...

Välitilan laatat

Kumpi ladonta välintilan laatoille?

Tiililadonta 77.14% (27 votes)
Tasaladonta 22.86% (8 votes)


Kiitos kaikille äänestäneille.

Näillä mennään! Ainakin jos ei muuteta enää mieltä.

Kaksitoista päivää muuttoon...

Moi

Alle kaksi viikkoa aikaa muuttoon. Yritämme saada muutetuksi mahdollisimman paljon jo ennen varsinaista muuttoa. Nyt viikonloppuna on vuorossa kaappien pesua ja sunnuntaina jo mahdollisesti "ylimääräisten" (jotka pelastuivat UFF:n laatikolta) liinavaatteiden muutto.

Alla perinteinen setti.


Näiden perusteella pitäis syntyä keittiön tasot. Mittasin vielä näidenkin piirustusten perusteella niin näyttäis olevan just millilleen sopivat :)


Komea löydös keittiöasentajien jäljiltä. Soitto kalustetukkuun ja sarana lisättiin muiden puitteiden joukkoon odottamaan noutoa. (Siis kuvassa alla on normaali sarana, jollainen ylemmän yliaukeavan saranankin pitäisi olla.


Tässä vaiheessa kun raksa alkaa näyttämään enemmän ja enemmän kodilta, ei tällaisilta malttamattomilta pöljäilyiltä voi välttyä. Saanko esitellä: Hana ja allas omalla paikallaan. Jotain puuttuu välistä...



Nostin liesituulettimenkin laatikostaan odottamaan asennusta. tuulettimessa on hieno Savo ASC toiminnallisuus, jota itseasiassa en tiennyt ennen kuin pörriäisen nostin laatikostaan. Jännityksellä odotamme miten vekotin toimii käytännössä.
Muutamat speksit:

Savo I-55
- Valkoinen, 90cm leveä saarekemallinen liesituuletin
- imuteho 300 - 750 m3/h
- Metelimöykkätaso 40 - 59 dbA <- tää on kuulemma aika hyvä tai siis hiljainen?
- Savo ASC
(ASC-automatiikka parantaa sisäilman laatua. Liesikuvun ASC-automaatti tunnistaa käryn, höyryn sekä kaasun ja käynnistyy sekä pysähtyy automaattisesti. Näin keittiön sisäilma pysyy jatkuvasti puhtaana ja miellyttävänä. Lähde: www.savo.fi)
- Ajastintoiminnallisuus
- 3x rasvasuodattimet + Aktiivihiilisuodatin



Pojan makkarin kulma. Tämä on pistorasian kansien ja ikkunakarmien viimeistelyä vaille valmis huone. Nojoo, vaatekaapit puuttuu... Ne odottaa vessassa asennusta.


Nurkka...


Seinä...
Jostain syystä nuo tummemmat kohdat on tuossa toooooooosi tummia. Mut oikeeasti ei oo...


tänään tuli muuten kuvista kaikista tosi tummia. Olikohan mulla kameran säädöissä jotain feelua. Kelikin oli kyllä muuten pilvinen. EDIT: Fiksasin kuvat :) Nyt ei oo enää pimeitä... no nyt on taas :D

torstai 14. heinäkuuta 2011

Lyhyt statuspäivitys eiliseltä

Moi

Sohva tyynyineen voitti illalla tietsikan ja blogin. Eli sippasin sohvalle heti avattuani telkkarin.

Eilen tapahtunutta:
- Keittiön työtasot tilattu.
* Otimme tasot Kodin Terrasta. Koska keittiön tasot ovat hieman normaalista poikkeavan muotoisia ja kokoisia, joutuu kaikki tasot tekemään metrin leveästä puusta. (Ja tätä ei tunnu olevan varastossa oikein missään) Jo aiemmin kehumani myymäläpäällikkö "Matti" (Nimi ehkä muutettu) kehui heidän leikkaamoaan ja puuseppäänsä viimesen päälle taitavaksi kaveriksi niin vertailevan ja kriittisen hintapoliittisen vertailun lopputuloksena Kodin Terra selviytyi ykköseksi jo listahinnoillaan. Eli; pöytätasojen materiaalina on 30mm paksu koivu. Tasot tehdään 30 x 1000 x 3050 palasista. Palat liitetään toisiinsa liimalla / silikonilla sekä saumalamelleilla, jotka auttavat tasoa kohdistumaan korkeussuunnassa just eikä melkein. Terran puuseppä, "Matti" (Nimi ehkä muutettu) hänkin, leikkaa levyt, tekee reiät sekä jyrsii levyjen kulmiin pyöristykset. Loppuhionnan sekä öljyämisen suoritan ihan itte.
- Jalkalistat on asennettu
* Tuli hienot
- Kaksi makuuhuonetta on pintamaalissa.
* T. Antti
- Päivän päätteksi hinkkasimme (Erica siis hinkkas, mä kuivasin) vanhat pistorasioiden kannet puhtaiksi. Tuli kuin uudet. Haluamme säästää vanhat kauniit pyöreänmuotoiset rasiat.

Blogipäätös - Välitilan laattojen ladonta

Moi

Nyt kaikki hiljaisetkin lukijat ääneen!!!
(Alla on äänestysvalikko :) Vaihdon äänestystsydeemiä, ehkä se toimii nyt?


ÄÄNESTYS SULJETTU


Koska mielestämme laattojen ladonta on nätti sekä tiililadonnalla että tasaladonnalla, toivomme mielipiteitä kummin kammin isketään laatat seinälle.

Saumat valkoisella...


Tiililadonnalla...

vai...


Tasaladonnalla...

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

myöhästynyt päivitys päivän tapahtumista...

Huomenta.

eilen nukahdin sohvalle kuin varkain. Jäi kirjoittelemiset vähemmälle.

Eiliseen päivään kuului keittiöasennusten jatkoa, listotukset aloitettiin, sekä maalasin ensimmäisen makkarin pintamaaliin. Jee. Kotitehtäviksi saimme Erican kanssa päättää kynnyslistojen tyypit. Yksi löydettiin, loput on mallia; ei saa asentaa vielä.
Harmillisina asioina Voisi sanoa että keittiötoimituksesta puuttuu kaksi vetolaatikkoa ja yhden oven vetimen reiät meni huti suunnitellusta. Pieniä juttuja mutta jok tapauksessa.

Kamera jäi kotiin joten kännykkäkuvia tänään...

Alla kuvakavalkadi:


Tiskialtan kulma. Piilonurkkakaapin avulla oli näppärä säätää ikkunaseinän ja saarekkeen paikka. Nurkkareikä sisältää vesiputket.


Vetimen mallailua...


Ovia paikallaan... Tämä näyttää jo vähän keittiöltä...


Lisää kaapinovia ja vetimiä.


Saranoiden kanssa oli pähkäilemistä kunnes keksimme että korkea kaappi, johon tulee sisävetolaatikot vaatii erikoissaranat, jotta ovi kääntyy pois edestä. Laatikoiden asennus käynnissä.


Uusi, megapainava, keittiönpöytämme mystisessä mestassa jemmassa. Takana näkyy penkit.


Ekat huonekalut muuttaneet uuteen kotiin :D Harkitsen vakavasti tuolien suojaamista remontin ajaksi.

Että semmosta. Nyt lähden maailmalle. Aamun ohjelmassa on Lokki-lampun noutoa sekä piipahdus puukeskuksessa. Kuulin vinkin että sieltä saisi pöytätasoja pätevällä laadulla ja sopivalla hinnalla.

Ciao!

Ainiiin! Pikku maistiainen lattialistoista.


:)

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Keittiötä, keittiötä ja vähän muutakin

Moi taas

Työntäyteinen päivä taas takana. Tänään on tapahtunut paljon näkyvää... Keittiön rungot on asennettu "tiski"kaappeja lukuunottamatta. Viemäri ja vesijohtoliitännät aiheuttivat jonkin verran päänvaivaa, koska ovat juuri kahden kaapin seinien kohdalla. Mutta hieman pistosahaa niin päänvaiva saatiin ratkaistua.

Alla perinteinen kuvakavalkadi päivän tapahtumista.


Patterien läpivientikaulukset asennettiin.


Avasin tiskialtaan laatikon. Jumanskekkuli, allas onkin isompi kuin luulin. Mutta hieno on ja vaikka iso niin just sopiva. :) (Mittasuhdetta antamassa nöykkiäläinen)


Keittiön sähköjen asennusta... Pistorasioiden johdoille piikataan seinään hahloa.


Kylmälaitteiden yläkaappien asennusta...


Päivän työ valmis.

Kirjoitin tähän vielä piiiiitkän tarinan ruokapöydän noudosta mutta tää bloggeri päätti poistaa sen ihan tosta vaan. Eli semmosta. Oli hyvä tarina mutten kyllä kirjoita uuestaan. Piä tunkkis plokkeri.

-Antti

Parveketta

Haettiin muutostyöhakemuksessa lupa tehdä puulattia parvekkeelle mutta sen suhteen ei olla vielä uhrattu suurempia kun hommaa on sisälläkin kiitettävästi. Askossa pyörittelin Eucalyptus-laattoja jotka toimivat palapelin tavoin pohjaan kiinnitetyn muoviritilän avulla.








Hyvännäköistä, mutta pitää vielä pureskella, kestääkö käyttöä.





Emme kuitenkaan voineet vastustaa kiusausta ostaa tuoleja kun kerran erittäin hyvät sellaiset löydettiin. Oltiin Vepsäläisellä ruokatuolien koeistumiskäynnillä, mutta lähtiessä viehättävät kaksi puutarhatuolia houkutti kokeilemaan, supermukavat!


Ostaessa ei ollut hajuakaan mitä sitä tuli ostettua, mutta kovin ovat tukevat ja ennenkaikkea mukavat istua ja näöltään. Myyjäkään ei tiennyt merkkiä. Pienellä tarkastelulla saimme selville valmistajan ja google kertoi mallin. Ovat Fastin Altheat.





Vielä pohditaan maalautetaanko ne vaaleiksi, vai pystyykö niihin istahtamaan aurinkoisena päivänäkin polttamatta peppua.. :D



-Erica

maanantai 11. heinäkuuta 2011

SensioPod™ Power & USB


Erica halusi tasoon upotettavan pistorasian keittiöön. Komppaan valintaa täysillä messissä. Olen käyttänyt tällaisia tsydeemejä töissä ja nähnyt jossain vuokramökeillä ja mallikeittiöissä. Hyvä idea, vaihtelevia toteutuksia.



Kalustetoimitukseen kuului keittiökaapistojen, mekanismien sekä altaan lisäksi SensioPod™ Power & USB tasoon upotettava pistorasia. Tsydeemit on kehittynyt siitä mitä olen nähnyt. Tässä on siis kaksi USB reikää valmiina, esimerkiksi kännyköiden lataamista varten. Hirveen kätevää kun ei tartte muuntajamöykkyä virittää. Nojoo, asia erikseen tuleeko sitten luuria ladattua keittiönpöydällä miten ahkerasti.

(En löytänyt kuin brittimallin pistokkeilla netistä kuvia, joten niitä nyt muutama alla)



Käyttökokemuksista sitten myöhemmin :) Nyt lähden ostamaan patteriputkien läpivientisomisteita.

keittiö paikalla :)

Moi

Tänään on ajeltu autolla. Google Maps osasi kertoa että matkaa kertyi kaiken kaikkiaan 715 km.

Reittini:
Vanha Koti - Uusi Koti - Mökiltä pakettiautoa hakemaan - katsastamaan se - Kalustetukku, Lahti - Uusi Koti - Lapset päiväkodista - Mökille autoa palauttamaan - Vanha koti. (Yritin löytää jostain tähän sellaisen tsydeemin mikä olisi piirtänyt reitin mutten onnistunut... :/

Huhhuh. Nyt meinaa uni luppasta silmää.

Muutama kuva retkeltä ja retken tuotteista. Ainiin, asuntoon tuli viikonloppuna lattiat, muutama kuva niistä jäljempänä. Viikonloppuna lomailimme kuten aiemmin jo uhkasimme.

Nojoo, kuvakavalkadiin...

Heti alkuun pari kuvaa sunnuntain veneretkestä ystäviemme veneellä. Kaikki asiaankuuluva tuli tehtyä. Loimu & savukalaa, uintia, veneilyä, tuskasen paljon ruokaa.




Ja sitten keittiökuviin...


Eipä uskoisi että keittiömme on survottuna melko kovaotteisesti tuonne pakun perään.


Tämä paketti kaikkea sälää, hyllylevyä ja varustetta lastattiin trukilla peräkärryyn. Liinalla kiinni ja kohti espanjaa, eiku espoota.

Ja kuten yllättävää saattaa, ei painavimmat pisimmät osat mahtuneet hissiin vaan meni porrashommiksi.

Loppu hyvin, kaikki hyvin, keittiö saatiin asuntoon sisään. Iso kiitos auttaneille työmiehille. Auttoivat vaikkeivat mitään muuttomiehiä olekaan.


Suurin osa keittiöstä olkkarin lattialle kasattuna. Painoi muuten aivan vietävästi.


Muutama kaapisto jo melkein omilla paikoillaan.

Keittiön asennuksen kanssa on vähän haasteita. Parketti nosti lattiaa sen verta että työtasot tulevat noin sentin korkeammalle kuin ikkunalaudat. Mut tästä ei kannata tehdä mitään ongelmaa, ajattelimme. Katsotaan mihin ratkaisuun päädymme :)

Lisää haasteita löytyy patterien noususta, joka on sentilleen siinä kohdalla mihin keittiön pitäisi loppua, siis kaapiston. Pitää siirtää ehkä keittiötä se muutama sentti että tulee nätti.

JEE

Sitten pari asuntokuvaa, kännykkäkameralla tosin otettuna.


Eteinen sisäänkäynniltä päin


Käytävä


Olohuoneesta eteisen suuntaan


Ruokahuonekeittiö ennen suojapapereiden asenusta. Vähän on vielä jotain katon tasotusta jne...

Lattialistojen olis pitänyt tulla tänään mutteivat tulleet. Toivottavasti huomenna saapuvat. Pääsevät asennusmiehet asentamaan ja ruuvailemaan lattialistoja seiniin kiinni.