perjantai 22. heinäkuuta 2011

Kaikki on valmista... ...no ainakin melkein. :)

Moi

Pari päivää ollaan painettu siihen malliin hommia että hyvä jos kotiin on päässyt nukkumaan asti. Mukavasti sattuivat nämä lämpimät yötkin tähän. Illalla kymmenen aikaan kotiin ajellessani auton lämpömittari näytti vielä +27c.

Eilen päiväsellä kävin koemakaamassa sänkyjä. Illalla näytin Ericalle asiasta hieman materiaalia ja kerroin että tämä voisi olla hyvä sijoitus pidemmällä aikavälillä.
Sängystä ei enempää kuin alla oleva kuva.



Nämä ovat vaan kertahankintana suolaisen hintaisia. Myyjä sanoi että sängssä nukkuu 50 vuotta. Petarin vaihtaa tarvittaessa (Noin 5 - 10v välein) ja petarin päällä pitää vielä puuvillaista suojaa. Myyjä sanoi vielä yhden fraasin jutellessani hänen kanssaan sängyistä. "Teet joko päätöksiä, tai sitten teet kompromisseja". Mielenkiintoinen ajatus että kompromissi ei ole päätös.



Noo, kuten Erica yllä sanoi, haaveilu on ilmaista.


Ohessa video muillekin haaveilijoille :)
Lähde: www.hastens.com/fi
^Mä tykkään tällaisista multimeediopoustauksista :)

Mutta,
Remonttiin.
Jottain on tapahtunut.



Meidän makuuhuone on maalattu. Väri on kiva :) Muuten, jos maalaatte voimakkaasti sävytetyillä maaleilla. Kannattaa kaikki purkit sävyttää samalla koneella. En tiedä kannattaisiko myös käyttää samankokoisia maalipurkkeja. Mulla loppui maali vähän kesken enkä lähtenyt Kodin terraan Tuusulaan hakemaan lisää maalia vaan otin siitä nurkilta värisilmästä. Ylläri ylläri, koneet on kalibroitu eri tavalla ja maaleissa on selkeä sävyero. TADAAAAAAAAA: Ei muuta kuin kaikki seiniin uus maalikerros. Tosi palkitsevaa.

No, jotain positiivistakin. Tämä uusi purkki on vähän paremman väristä kuin aiemmin tehty sävy. :)


Uudessa kodissa on myös hieman siivottu. Olen ottanyt käytävästä ja makuuhuoneista suojapapereita pois lattioilta ja hieman imuroinutkin :)


Keittiöön vedettiin loputkin sähköt. Tässä juuri kytketään tasovalojen sähköjä.
UUPS. Nyt pilkahti jo laatoitusta :)


Keittiön välitilan laatoitus on valmis. Päädyimme tiililadontaan, kuten blogissakin enemmistö. Laatoitus käy kyllä melko vikkelään ammattilaiselta. Lätinä vaan kävi kun laatat lensi seinälle.


Myös ikkunalaudan laatoitus uusittiin koska vanha laatoitus olisi jäänyt sentin tason alapuolelle.


Tasot kohdistettiin ja kiinnitettiin toisiinsa lamellein sekä puuliimalla. Lamellit olivat hieman väljiä reikiinsä mutta Kodin Terran puuseppä "Matti"(Nimi ehkä muutettu) kertoi että puuliima turvottaa lamellit lopulliseen kokoonsa ja kohdistaa tasot.


Tasot kiinnitettynä. Laatoitus saumattuna.


Töpselihärveli paikallaan. Huomaa edellisessä kuvassa kuinka kulmakaapin rungosta piti nakertaa nurkasta pala pois,(Äh, ei sitä näekään, no, myöhemmissä kuvissa näkyy...) jotta vehkeen sai kiristettyä paikalleen. Yllätyin; koska kaapin vaakatuet olivatkin 18mm koivuvaneria eikä lastulevyä tai MDF:ää!


X Marks the Spot
Tässä on liesituulettimen paikka.


Siinä se töttörö möllöttää. Odottaa asennusta. Vehkeen mukana ei tullut lainkaan asennusohjeita. Ihme homma. Onneksi mobiili intternetti on keksitty ja savo:n sivuilta löytyi ohje PDF:nä.


Liesituuletin paikallaan. Vautsi. Aika hieno tästä tulee... Sähköasennukset menossa. Mukavasti vanhan seinän sisällä meni sähköt ja ne oli vedetty katon kautta myös.


Uunin asennusta. Uunin esitteessä tuli että uuni on töpselikytkennällä. Mutta kappas vaan, uunin mukana tuli johto ilman töpseliä. No, myöhemmin löytyi myös pistoke uunin sisältä irrallisenä. Kätevästi ajateltu asennusta.


Uuni paikallaan. Kivaa.

Loput kuvista onkin sitten tällaisia fiilistely ja valaistuskuvia. Tuuttaan ne tähän pötköön.


Tuulettimen halogeenit ja ledit näyttävät kuvassa tosi erivärisiltä mutta ei ne aivan noin erivärisiä ole :)











Tänään jatketaan muuttoa ja siivotaan tuolla raksalla. Tänään mulla on ohjelmassa maalata kämppä loppuun asti. Sit voi purkaa lattiapahvit pois ja pestä koko mestan pölystä jne pois. Pävitellään päivitellään :)

Ciao!

-Antti

Ikean kuvasto jenkkiversiona näkyvillä

Klikkaa tästä uuteen Ikean kuvastoon

En ole varsinainen Ikea-fani, mutta Ikean kuvastosta löytyy aina ideoita ja tällä kertaa muutama tuotekin voisi päätyä ostoslistalle asti:

Stockholm nahkasohva
Ninni Rund verhot
Ikea 365+ Brasa jalkalamppu

Ikean huonekaluista osa yllättää laadullaan, osaan joutuu pettymään. Viime vuosina olen oppinut ettei edes ne massiivipuiset välttämättä kestäkään..

Lempparini Ikea tuotteista ovat kuorimaveitset, puiset euron paistolastat ja nykyinen sohvamme mallia Nikkala. Sitä ei ole valmistettu enää moniin vuosiin mutta siihen saa tänä päivänäkin lisää päällisiä Bemz.comista. Irtopäälliset ovat vähintään kullanarvoiset lapsi- ja lemmikkiperheessä. Myös sisustuksen vaihteluun oiva keksintö. Olemme kuitenkin haaveilleet nahkasohvasta, se voisi olla tuo Stockholm-sarjan..
Oikeastaan kumpikin väri houkuttais. Tällähetkellä kuitenkin tuo 1495€ hintalappu siirtää hankintaa.

Listalla ennen sohvaa on remontti + välttämättömät huonekalut sekä piano. Antillakin taitaa olla omia äänentoistolaitesuunnitelmia ja uuden tv-tason hankinta taitaa olla myös välttämätöntä.

Onneksi haaveilu on ilmaista.

Remppapostauksesta tänään tai huomenna on varmasti tulossa upea! Nyt on tapahtunut paljon, en itsekään malta odotella kuvia. Raportointi työmaalta on onneksi ollut hyvää ja ikkunasyvennyslaattaankin pääsin vaikuttamaan multimediaviestin avulla.

Itse otin tänään vastaan tilaamani valaisimen, huomenna luvassa sen kokoamista. Saatte varmasti kuvan jos tehtävässä onnistun!

-Erica

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Päivän hommia

Muuttoilmoitus tuli tehtyä. Muuttopuhelin on kyllä näppärä palvelu, erityisen ystävällistä ja ripeää asiakaspalvelua. Hoidin tämän lounasta syödessä :D

Tässä tiedot muillekin muuttajille:

Muuttopuhelin maanantaista perjantaihin klo 8.00 - 20.00 ja lauantaisin klo 9.00 - 14.00:
- suomenkielinen palvelu 0200 71000 (pvm/mpm)
- ruotsinkielinen palvelu 0200 27100 (pvm/mpm).

Muuttopuhelimessa saa henkilökohtaista palvelua. Jonotus on maksullista.

Lähde

Nyt illalla tilasin kattovalaisimen aikuisten makuuhuoneeseen. Vielä olisi muutama listalla, osa tämänhetkisistä jää nykyisen asuntomme ostajille ja lampunpaikkojakin tulee uudessa lisää.

Ei me nyt ihan pimeässä jouduta olemaan joten ajan kanssa pähkäillään. Yhdeksi "varalampuksi" ostettiin ikean perushalogeenispotti hintaan 4,95€, siihen kuului vielä lamputkin. :D

Vähän sähköä ja muutakin

Moi

Keittiön kanssa jatketaan.


Avasin jääkaapin ja pakastimen paketit nyt kokonaan ja heitin koneet paikoilleen.


Erica teki hyvän työn ja löysi pistorasiat keittiön allasseinälle. Kävin hakemassa rasiat ja pinta-asennussarjat.


Nyt on haettu myös ritilöitä. Tason taakse, ikkunan eteen jää patteri piiloon, joten näiden avulla ei patterin ilmankierto tule estettyä.


Tasot ovat kuivumassa viimeisen kerroksen jäljiltä. Tein loppuhionnan 240 paperilla tänään ja pyyhin rätillä topoilin viimeisen kerran pintaan. Hyvät vinkit sain Osmo Colorin asiantuntijalta :) Tack ja kiitos vaan sinne suuntaan...

Ei muuta kuin huomiseen. Mun täytyy parannella selkääni. Olen onnistunut rasittamaan sen nyt niin että noidannuoli palasi. Pyrin välttämään loppuun asti lääken ottamista koska se ei helpota kuin hetkeksi ja olo on aamulla kuin pikkujoulujen jälkeen...


Antti selkälääkkeen jälkeen... LOL
Jim Carrey : Me, myself and Irene

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Kaikki pyörii keittiön ympärillä...

Moro

Pariin päivään ei ole kerennyt koneelle. Uni on iltaisin ollut paras kaveri.

Viikonloppuna kokeilimme lasten kanssa remppaamista. Se oli muuten hankalaa...



Onneksi läppäri ja muutama leffa piti pikkuiset hetken aloillaan...


Mutta vain hetken...

Mut hei, WuhuuU! Jipiii!!!!

Keittiökoneet tuli :)


Kävin hakemassa myös tasot ja ensimmäisenä ennen mitään muuta tasot oli nakattava paikoilleen ja tarkistettava että piirustukset ja mittaukset pitävät paikkansa.


Kyyllllllää! Kaikki mahtuu paikoilleen eikä harota eikä ole muutenkaan tsiaguralla. Jos joku vinkki pitäis antaa niin annan sellaisen että jättäkää reikien ja tasojen sahailut ammattilaisille :) Kotona käsisirkkelillä saa vaikean kautta hyvää aikaiseksi, jos saa.

Muutama kuva lisää









Tämän lisäksi keittiössä on tasoitettu kattoa sekä ikkunaseinää...


Tänään meni kolmas kerros jotain erikoishienojakoista tasoitetta. Kauhee homma suojata kaappien ja laatikostojen mekanismit ettei hiontapöly mene sinne ja hajota tsydeemejä.


Tästä päivästä suurimman osan otti tasojen hionta sekä öljyäminen. Erica bongas Osmon TopOil öljyvahan. Erica voi sit kertoo miks just se valittiin. Mä hain sen kaupasta ja heitin pintaan.


Öljyäminen aivan loppusuoralla. Ihan viimeistä silausta vaille valmista


Puun pintaviimeistely käsiti seuraavat vaiheet (Levyt tulivat siis mittaan sahattuina sekä reiät leikattuna + nurkat pyöreäksi jyrsittyinä.) Sivujen hionta 100 karkeuden hiekkapaperilla + 150 karkeuden hiekkapaperilla. Pina hiottiin ensin 3 x 150 karkeuden paprulla ja sit 3 x 240 karkeuden paperilla. Pinnasta tuli sellainen kivan silkkinen muttei mikään kiiltävä tms. Tämän jälkeen vaahtomuovisiveltimellä greippilimpsapullon pohjasta topoilia pintaan ja avot. käsittelen tasot kauttaaltaan kertaalleen sekä kulutuspinnat kahteen kertaan.


Sunnuntaina saimme koottua lasten vaatekaapit. Huomaa kuinka tytär on veljensä kaapin jo kalustanut kassakoneella. Äiti on tuonut patjan ja löysin juuri porakoneeni tuolta yläkulmasta. :D :D

Kuluvan illan proggiksena mulla on ollut tasovalojen rakentaminen. Teimme suurta ja mahtavaa empiiristä tutkimusta tasovaloista ja totesimme että ainakin siellä missä me olemme valoja tiirailleet niin valikoima on aivan surkea sekä hinnat törkeät.
Loisteputki + pistorasia 90e NO VOI MORO!!!! Siihen jos vaihtaa halogeenin tilalle niin sit pitää ostaa pistorasia erikseen. LMFAO!!! < aika teiniä. Ja hinta just kaksinkertaistuu.

Juteltuani Erican kanssa tulimme sellaiseen kevyeen TSI (DIY) ratkaisuun. + Stromförsin renova sarjan pistorasioihin. Näihin koska välttämätön paha tulee näkyville niin saavat sitten olla nättejä.



Yllä: Renova sarjan pistorasia kahdella reiällä
Alla: Tasovalon valolistan liimaus käynnissä.
Valitsimme valaistukseksi PartCo:sta saatavaa "Ultrakirkasta lämminvalkoista LED-nauhaa". (Ja sit ei mainita Ericalle että olen taas käyttänyt sen fööniä omiin juttuihini :P ) LED - nauha on siitä kivaa että se syö suoraan 12VDC virtaa eikä mitään erillisiä etuvastuksia jne tarvita. Ja valoa tulee aivan tosi paljon eli riittoisasti.



Nauha ujutettiin läpinäkyvään kutistesukkaan ja päät suljettiin 1:4 kutistuvalla liimakutistesukalla. Kiinnitys MDF listaan sika asennusliimalla :D Pitäis kestää. Syy miksi valitsi sikan liiman on se että siinä luvattiin lämpötilankestoksi jopa sata astetta. Ja nämä ledit vähän lämpeävät. Ei niin kuumiksi etteikö voisin kättä laittaa päälle mutta erittäin lämpimiksi enivei.

Tällaista tällä kertaa. Huomenna taas jatkuu... Muutama päivä muuttoon. Eli ens viikkoon.

Ainiin, autosta meni tuulilasi rikki. Siihen lens puun palikka risteävältä tieltä. Tai siis kehä ykköseltä lens siinä kun ajoin vanhaa turuntietä siitä ali. En kyl kässää miten se on mahdollista mutta lasi paskana niin näköhään se o...

Öitä.

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Menneen viikonlopun hommia

Viikonloppuna oli tosiaan esimuutto varastovaatteiden ja liinavaatteiden osalta. Sekä todellista tekemisen meininkiä = lapset-työmaayhtälöä. Ei onnistu. Myötätunto on lasten puolella mutta se on silti uuvuttavaa kun mikä. Kokoajan kuulee oman äänensä kieltämässä ja hommien teosta ei tule yhtään mitään ilman jatkuvaa keskeyttämistä. Kun toinen hiljenee niin toinen aloittaa.

Onnistuimme kuitenkin erinomaisesti selviämällä siitäkin.

Nämä teimme raksan hyväksi:
Kaappien ja komeroiden täydellinen siivous 6h
Ikea-reissu ja vaatekaappien kokoaminen sunnuntaipäivä

Mä liittäisin teille mielellään kuvia, mutta kamera ei ole nyt saatavilla. Lähtökohta sentään löytyi puhelimesta, se on tämä.


Tämä tilanne siis normaaliainein pyyhkimällä, lika oli todella pinttynyttä. Sisältä ehkä vielä roisimmat, todennäköisesti ainakin yli 10 vuoden kertymät. Puhtaat tuli :)

Ikeareissu hoitui kahdella autolla, täyttä oli mutta suurempi mutta tuli niitä sisälle kantaessa.
Hissilliset meni, dilemma tuli niiden kanssa joita ei saatu hissillä.
Ei auttanu kun mun jäädä lasten kanssa ja Antti hoiti treeniosuuden.

Vaatekaapit x 2 á 54,5kg
Ovet x 6 á 11,8kg

Omaan vaatekaappimme ei vielä ole hankittuna ovia, meni päätöksenteko liian vaikeaksi joten höllätään ja annetaan hautua. Tämä koko Ikea-ratkaisu oli pohjalta että olemme kuulleet Pax-kaapeista hyviä kokemuksia, valikoima on laaja ja helposti haettavissa vaikka osa kerrallaan. Sopii tähän aikatauluun ja myöhemmin voi panostaa esimerkiksi puulaatikoilla.
Ikea-kaapit on myös edulliset jos jaksaa pistää omaa panostaan asennustyöhön.

Huominen jännittää, kodinkoneet sekä työtasot saapuvat. Torstaina keittiö alkaa olemaan jo keittiön näköinen. Taidetaan keittää iltapuurot saunan jälkeen.

Osoitteenmuutos on tämän alkaneen viikon listalla, pitää vaan ensin soittaa ja varmistaa miten se voi vaikuttaa lasten päivähoitoon joka on täällä kuun loppuun ja 1.8. alkaen Espoossa. Olettaen siis että lapset ovat muutto & seuraavana päivänä puolikkaan päivän tarhassa etteivät ole pahimman sählingin ja loppusiivouksen keskellä.

Muuttopäivä on kuitenkin 27.7. ja olisi näppärää kun postitkin saisi torstaiaamuksi oikeeseen osoitteeseen.

Puikoilla on uusi tiskirätti, uuteen kotiin. Ollaan hyväksihavaittu bambuiset rätit. Niitä on monissa väreissä, pyöritän niitä 60:ssä aina tarpeen mukaan.
Helpoin kaava tähän on 3,5 puikoille bambulanka, 3,5virkkuukoukku 40 silmukkaa ja edestakas.
Pienten lasten vanhemmat tietää miten kovaa kuivahtanut puuro on kiinni pöydässä, tää toimii.

Vaikka kerrroimme maalaavamme asunnon sävyvalkoisella niin näin ei käynyt. Yksi purkki ei olisi ihan riittänyt kaikkiin huoneisiin joten aloitimme sävytyksen omasta pesästämme.
Makuuhuoneemme väri on tuttu jo asunnon historiasta, tämä selvisi valokatkaisimien kuoria pestessä.
Sen enempää ei kuitenkaan paljasteta ennen muuttoa. :)

9vää muuttoon!

-Erica