perjantai 22. heinäkuuta 2011

Kaikki on valmista... ...no ainakin melkein. :)

Moi

Pari päivää ollaan painettu siihen malliin hommia että hyvä jos kotiin on päässyt nukkumaan asti. Mukavasti sattuivat nämä lämpimät yötkin tähän. Illalla kymmenen aikaan kotiin ajellessani auton lämpömittari näytti vielä +27c.

Eilen päiväsellä kävin koemakaamassa sänkyjä. Illalla näytin Ericalle asiasta hieman materiaalia ja kerroin että tämä voisi olla hyvä sijoitus pidemmällä aikavälillä.
Sängystä ei enempää kuin alla oleva kuva.



Nämä ovat vaan kertahankintana suolaisen hintaisia. Myyjä sanoi että sängssä nukkuu 50 vuotta. Petarin vaihtaa tarvittaessa (Noin 5 - 10v välein) ja petarin päällä pitää vielä puuvillaista suojaa. Myyjä sanoi vielä yhden fraasin jutellessani hänen kanssaan sängyistä. "Teet joko päätöksiä, tai sitten teet kompromisseja". Mielenkiintoinen ajatus että kompromissi ei ole päätös.



Noo, kuten Erica yllä sanoi, haaveilu on ilmaista.


Ohessa video muillekin haaveilijoille :)
Lähde: www.hastens.com/fi
^Mä tykkään tällaisista multimeediopoustauksista :)

Mutta,
Remonttiin.
Jottain on tapahtunut.



Meidän makuuhuone on maalattu. Väri on kiva :) Muuten, jos maalaatte voimakkaasti sävytetyillä maaleilla. Kannattaa kaikki purkit sävyttää samalla koneella. En tiedä kannattaisiko myös käyttää samankokoisia maalipurkkeja. Mulla loppui maali vähän kesken enkä lähtenyt Kodin terraan Tuusulaan hakemaan lisää maalia vaan otin siitä nurkilta värisilmästä. Ylläri ylläri, koneet on kalibroitu eri tavalla ja maaleissa on selkeä sävyero. TADAAAAAAAAA: Ei muuta kuin kaikki seiniin uus maalikerros. Tosi palkitsevaa.

No, jotain positiivistakin. Tämä uusi purkki on vähän paremman väristä kuin aiemmin tehty sävy. :)


Uudessa kodissa on myös hieman siivottu. Olen ottanyt käytävästä ja makuuhuoneista suojapapereita pois lattioilta ja hieman imuroinutkin :)


Keittiöön vedettiin loputkin sähköt. Tässä juuri kytketään tasovalojen sähköjä.
UUPS. Nyt pilkahti jo laatoitusta :)


Keittiön välitilan laatoitus on valmis. Päädyimme tiililadontaan, kuten blogissakin enemmistö. Laatoitus käy kyllä melko vikkelään ammattilaiselta. Lätinä vaan kävi kun laatat lensi seinälle.


Myös ikkunalaudan laatoitus uusittiin koska vanha laatoitus olisi jäänyt sentin tason alapuolelle.


Tasot kohdistettiin ja kiinnitettiin toisiinsa lamellein sekä puuliimalla. Lamellit olivat hieman väljiä reikiinsä mutta Kodin Terran puuseppä "Matti"(Nimi ehkä muutettu) kertoi että puuliima turvottaa lamellit lopulliseen kokoonsa ja kohdistaa tasot.


Tasot kiinnitettynä. Laatoitus saumattuna.


Töpselihärveli paikallaan. Huomaa edellisessä kuvassa kuinka kulmakaapin rungosta piti nakertaa nurkasta pala pois,(Äh, ei sitä näekään, no, myöhemmissä kuvissa näkyy...) jotta vehkeen sai kiristettyä paikalleen. Yllätyin; koska kaapin vaakatuet olivatkin 18mm koivuvaneria eikä lastulevyä tai MDF:ää!


X Marks the Spot
Tässä on liesituulettimen paikka.


Siinä se töttörö möllöttää. Odottaa asennusta. Vehkeen mukana ei tullut lainkaan asennusohjeita. Ihme homma. Onneksi mobiili intternetti on keksitty ja savo:n sivuilta löytyi ohje PDF:nä.


Liesituuletin paikallaan. Vautsi. Aika hieno tästä tulee... Sähköasennukset menossa. Mukavasti vanhan seinän sisällä meni sähköt ja ne oli vedetty katon kautta myös.


Uunin asennusta. Uunin esitteessä tuli että uuni on töpselikytkennällä. Mutta kappas vaan, uunin mukana tuli johto ilman töpseliä. No, myöhemmin löytyi myös pistoke uunin sisältä irrallisenä. Kätevästi ajateltu asennusta.


Uuni paikallaan. Kivaa.

Loput kuvista onkin sitten tällaisia fiilistely ja valaistuskuvia. Tuuttaan ne tähän pötköön.


Tuulettimen halogeenit ja ledit näyttävät kuvassa tosi erivärisiltä mutta ei ne aivan noin erivärisiä ole :)











Tänään jatketaan muuttoa ja siivotaan tuolla raksalla. Tänään mulla on ohjelmassa maalata kämppä loppuun asti. Sit voi purkaa lattiapahvit pois ja pestä koko mestan pölystä jne pois. Pävitellään päivitellään :)

Ciao!

-Antti

2 kommenttia:

  1. Voi että teillä näyttää mahtavalta! Ihastelen varsinkin noita listoja. Ihana pikku yksityiskohta, johon yleensä ei tupata kauheasti panostamaan, mutta joka kuitenki tekee niiin paljon yleisilmeelle!

    VastaaPoista
  2. Niinpä, ne pienet asiat tekee kodin :)

    VastaaPoista