lauantai 9. heinäkuuta 2011

Lukijalle.

Tänä viikonloppuna raksalle ei ole puuhailumerkeissä asiaa koska siellä on lattiatyöt ja rakennusjätteiden poisvienti täydessä vauhdissa.

Aamu aloitettiin Töölössä, vaihdettiin lapset mansikoihin ja Fresitaan. Saa lastenvahti levätä työrupeaman jälkeen! Kiitos vielä :)

Sen jälkeen ajeltiin työmaalle viemässä työmiehille virvokkeita ja pieni erityistyö muun homman ohelle. Kirjekuori meiltä piilotettavaksi, tulevaisuuteen.

Kirje kirjattiin "Lukijalle"

Sisään pilkoimme päivän Hesarista ajankohtaisia uutisia, päivän sään, kuvan meidän perheestä ja 0,50€ kolikon. 50snt siksi että siitä löytyi suomenleijona, 1e kolikon joutsenet oli tylsiä tähän tarkoitukseen.

Kirjeessä kerroimme että olemme asunnon toiset asukkaat ja koko nimemme. Toivoimme kirjeessä viihtyvämme vähintään yhtä pitkään kun ensimmäiset asukkaat, 44vuotta. Kauppakuitista kerroimme maitolitran ja kahvipaketin hinnan. Pyyntönä ottaa yhteyttä mikäli meidät vielä tavoittaa. Tehtäväksi annoimme selvittää rakennettiinko lisää kehäteitä. Lopuksi toivoimme onnea uuteen kotiin. Että sellaista.

Kirje jää piiloon parketinalusmateriaalien alle keittiöön.

-E-

perjantai 8. heinäkuuta 2011

Lattiat (kaikesta huolimatta) sisällä

Moi

Eilen oli lattiapäivä.

Lapset eivät menneet eilen hoitoon vaan olimme sopineet ystävämme kanssa että hän ottaisi muksut yökylään. On ollut jännittävä Töölö-päivä lapsilla kuulemma ja kaikki hyvin.

Erica lähti aamulla töihin ja me lasten kanssa asioille. Aamusella kasin jälkeen soitti Itellalta ajojärjestelijä ja tiedusteli sopiiko tuoda parkettikuorma 12-14 välillä. Jep, sopii hyvin.

Aamun ensimmäinen etappi oli Kodin Terra ja maalausosasto. 20 litraa Kalla sävytettyä seinämaalia kyytiin. Lapset sai puuhapete pastilliaskit niin rautakaupassa oleminen maistui.

Suraavana nokka kohti laattapistettä. Matkalta soittelin että keittiön välitilan laattaa pitäis saada vähän lisää. Lisättiin tilaukseen 1 pkt / 0,5 m2. Laitettiin myös saumausaineet messiin. Keittiöön valkoista ja lattiaan mustaa. Sauma-aineet tulivat Mapei:lta, joilla 2mm laattasauma pitäisi olla mahdollista.

Ok. Laattapisteellä sitten viimeinen katsaus saumaväreihin. Valitsimme tuon tummemman.
(Tässä vaiheessa soittivat Expertiltä että liesituuletin olisi noudettavissa(Suomenojan Expertille muuten peukut ja pinnat todella hyvästä myyntityöstä ja rohkeasta tarjouksesta) ja myyjä mainitsi että paketti on sitten muuten aika iso...) maksu laatoista ja autoon odottamaan... ...40 minuuttia myöhemmin kun lapset ovat jo täysin ryytyneitä odottamiseen ja minä myös, tulee trukkilastillinen laattoja varastosta. VOIHAN VATANEN! Enhän mä tajunnut että sitä laattaa on NOIN paljon. Kysyin trukkikuskilta, paljonko keräilyn paino on. "380kg". + keittiön laatat 30kg päälle.

Ei muuta ku laatat autoon. Laski perä aika lailla ja ajamisesta tuli varovaista. jaettiin painoa hieman laittamalla osa laatoista etupenkille.

Tässä vaiheessa vein lapset hoitoon. Koska laattapisteellä meni vähän pidempään kuin suunniteltu, jouduin soittamaan parkettikuskille ja sopimaan vähän myöhemmän jakeluajan. Eli 13-15 sovittiin.

Olin raksalla vähän vaille yksi ja kävin hakemassa nokkakärryt ylhäältä helpottaakseni kuormausta. Hissillä ylös ja alas. Tässä vaiheessa kaveri soitteli ja rupateltiin kymmenen minuuttia. Puhelun aikana jostain nurkilta kuului kolme todella kovaa pamausta. BANG BANG BANG!!!! En kiinnittänyt tähän sen enempää huomiota, ääni oli kuin jotain raskasta olisi heitetty roskalavalle tai lyöty teräksisen iiiiiison roskiksen luukku kiinni. Puhelun jälkeen ensimmäiset 5 laatikkoa laattaa kyytiin ja hissille. Mitäs helv**, ei sähköjä. Kärryt parkkiin ja tutkimaan asiaa. Ainakin viereinenkin yhtiö on ilman sähköjä. Soitto Fortumin vikapuhelimeen ja apua paikalle. Naapurin mummelin kannsa juteltuani sain selville että pamaukset ovat kuuluneet talossamme olevasta muuntamosta. Uus soitto fortumille ja tarkennusta. 10 minuutin kuluttua paikalla oli 4 sähköyhtiön huoltoautoa, kolme taloyhtiön huoltoautoa, hetken kuluttua myös putkiliikkeen sekä lukkosepän autot.


Jostain (Ilmeisesti yllä olevasta asunnosta) oli valunut vettä muuntamoon ja suoraan muuuntajan päälle ja aiheuttanut oikosulun sähköverkkoon. Oikarin seurauksena KOKO alue (Siis koko alue espoossa) oli sähköittä. Saivat palautettua melko nopeasti sähköt muualle paitsi talomme lähialueelle, joka täytyi pitää irti verkosta veden takia. Lopulta saivat vedentulon loppuman ja valot päälle. (Meniköhän tähän noin 3 tuntia, mitä voi pitää mielestäni aivan mieltsinä suorituksena tällaiselle vialle).

Ok. Hissi toimii taas :)

Tässä välissä oli Itellan rekkakin peruuttanut pihaan ja purkanut parkettikuorman rapun eteen. Koska kyseessä oli rahtikuorma, ei kuljetusseurannassa näkynyt lähetyksen painoa. Eikä mulla oikein ollut mitän käsitystä paljonko ~85m2 parkettia painaa. Ok. Rahtikirjassa seisoi painon kohdalla 600 kg. Voi kiesus. Eli lattiaa olisi kannettavana reippaat 1000 kg ylimpään viidenteen kerrokseen. Parketti tuli 2200 x 150 x 200 kokoisinä paketteina. (23kpl). O ou, mahtuuko nää hissiin :) Just ja just hissilliseen sai kolme pakettia kerrallaan.


Ohjelmassa olisi vielä rautakaupassa käyntiä, liesituulettimen nouto sekä ikkunakarmien tasoitusta.
Rautakaupasta tarttui mukaan:
-Pakkelia
-Rajaustela
-UV suojattua väritöntä silikonia
-Maalarinteippiä

Sitten kohti liesituuletinkauppaa -->
Ja se paketti... se oli ISO!!! Voi että, miten toi menee autoon... Hauskana kuriositeettina kun paketti tuotiin varaston puolelta myymälään, toinen myyjä tuli toteamaan että "Voooi, nytkö meidän jättiläinen lähtee :D". Kurkattiin vielä paketin sisään että siellä on mitän pitääkin olla. (Mietittiin että jos kaikki menee niinkuin yleensä, paketissa on 60cm rosterinvärinen seinäasennusmalli huippuimuriohjauksella.) Mutta ei, kaikki oli kunnossa. Ja autoon. ihme kyllä. Sinne se sujahti. Jipii.


Päivän päätteeksi jumpattiin loota vielä kylppäriin pois lattiaremontin alta ja iskettiin pakkelit ikkunankarmeihin.

torstai 7. heinäkuuta 2011

Peruspäivitystä 8.7.2011

Huomenta

Eilen kävin hakemassa parketin alusmateriaalit. Plus ilmastointiteippiä (Jesaria) kiinnitykseen.
Taas ihmettelen miten voi olla samalla teipillä (No oli eri rautakaupan kuoren paketissa)hintana 5€ tai 10€ ??? Ja samaa kamaa. Taas toitotan että kriittisenä kaupoilla. Jos hinta tuntuu kalliilta niin se sitten todennäköisesti on kallis. Ja kallis hintahn tarkoittaa sitä että todennäköisesti laadusta tinkimättä saman tuotteen voi löytää halvemmalla.


Kylppärin ikkunasta on ok näkymät

Viikonloppuna sitten tapahtuu!!! Meillä oli Erican kanasa tarkoitus maalata seinät siellä pintamaaliin mutta eilen urakoitsijan kanssa juteltuani homma meneekin toisin. Kämpän pitäis olla lattiavalmis listotuksia ja saumauksia lukuunottamatta maanantaihin mennessä. Ohhoh. Näin se vaan etenee. (Kuulemma parempi että pysymme poissa raksalta viikonlopun ajan. Mutta katsotaan nyt maltanko pysyä poissa koko viikonloppua raksalta, Jos siellä kävis ennen laatotuksen aloitusta kameran kanssa mesoamassa.

Tänään mennään raksalle maalailemaan ikkunan pokia sen mitä kerkeämme. Lapset menevät ystävämme luokse yökylään :)

Nooo, Maanantaina hässäkkä jatkuu. Keittiö pitäisi hakea Lahdesta ja kantaa kämppään. Sinänsä tässä ei ole mitään ihmeellistä mutta Erica on työmatkalla joten koko homman pitää saada aikaiseksi työpäivän aikana ja olla takas täällä maaseudulla lapsia hoidosta hakemassa ennen viittä.

keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Kirjoihin ja kansiin

Nytkun remontti on siinä vaiheessa että suunta on vain eteen ja ylöspäin niin tilattiin tämänhetken aikaansaannoksista kuvakirja. Hermoja vaativaa hommaa..

Kirja kädessä voi huone kerralla ihmetellä tapahtunutta.
Pommi - Koti Pommi -Koti jne. :D

Tilaajia oli muitakin tai sitten se vaan on noin hidasta. Kuvakirjat on kivoja, mutta niiden tekeminen kyllä kestää omasta mielestäni jopa liian pitkään. Yleensä kaikki kuvat meillä katsotaan televisioruudulta tai vaan tylsästi koneelta, käyttääköhän enää monikaan perinteisiä albumeja?
Jelou

Tänään tapahtunutta:

Kävin heti aamusta Kodin Terrassa. Sain jo aiemmin tällä viikolla tosi hyvää palvelua kun menin haistelemaan ja kyselemään keittiön työtasoista.
Tällä kertaa tarkoituksenani oli hakea muovimattoa purettujen kaapistojen alle, kun siellä ei ollut lattiapäälystettä laisinkaan. Itseasiassa, tänään selvisi syy asiantuntevaan ja lähes "super"palveluun. Olin saanut avukseni myymäläpäälikön. Tänään samainen kaiffari auttoi taas mattometsästyksessä. Ruinasin rullan loppua tai alkua josta olisi saanut rabattia. Eipä löytynyt. Täytyi tyytyä halvimpaan listahintaiseen mattoon. 1,5 metriä kaksmetrisestä matosta siis kiitos.
Kassalle matkalla huomasin että neliöhinta oli maksukuitissa vaihtunut metrihinnaksi :) Kaikki kiitokset Matille (Nimi ehkä muutettu) loistavasta palvelusta. Ja vielä odottamattomasta alehinnoittelusta. (Jotkut vaan tietää miten asiakkaita tehdään).

Nojoo, shoppailut oli siinä ja sit Espooseen.
-Uusia työkaluja löytyi raksalta (Nämä tietävät huonoa seinälle. petkele.
(Ja Erica, se on rälläkkä se sun hitsauslaitteees :) )


-Seinälle sanottiin moimoi
(Kuva on taas sellainen hiirellä toimiva)







Raksalla oli tänään siivouspäivä osa1. Imuroitiin ja rapsuteltiin. Huomenna on siivouspäivä part 2, viedään roskat ulkoilemaan.

Maalaaminenkin saatiin aloitettua tänään. Alla lyhyt videonpätkä katon maalauksesta.




Niinjoo, autoin mä työmiehiä vähän purkutöissä. Purin yhden ovenkarmin pois. Sain aikaiseksi ihan tolkuttoman reiän seinään. Ikävä juttu :/ En sit paljoa enempää autellut etten riko mitään lisää.

Valkoisia maaleja ja uusia päätöksiä

Tänään on vuorossa maalisävyn valinta, pöydällä odottaa parketinpalanen, Tikkurilan kokonainen sisävärikarttaesite + yhdeksän valkoista maalilastua.
En olettanut että on helppoa, mutta nyt ilta on kierretty eri valoja testaten enkä ole vielä tullut mihinkään tulokseen. Tarkoitus on nyt maalata kaikki valkoiseksi ja miettiä tehostevärejä sitten kun on asuttu. Tulee vähän fiilistä ja mielipiteitä sitä mitä halutaan ja mitä huonekalut kaipaa.

Paperivalkoinen näyttää hehkulampun valossa parketin sekä listojen kanssa hyvältä, mutta luonnonvalossa liian valkoiselta. Maalarinvalkoinen näyttää vähän tunkkaiselta, mutta luonnonvalossa kivalta. Kivoja sävyjä ovat myös Kalla ja Höyhen.

Oikeastaan ainoa päätös tämän suhteen on se että otetaan maalit Tikkurilalta, syy tähän ettei sekoiteta päätöstä enää yhdelläkään värillisellä valkoisella :D

Ja niitä päätöksiä syntyi lisääkin. Keittiön työtasot tulee puusta koska se on varmin keino saada ne ehjinä. Ikkunan alla on patteri ja tasoon pitää tehdä sitä varten aukot. Kivitasossa tarkottaisi uhkapeliä kun reikiä olisi paljon reunan vieressä. Putkiremontti 7 vuoden päähän tuo tähän myös ajateltavaa. Tasot pitää remonttiin poistaa ja ne on myös silloin mahdollista vaihtaa, niin ja ne puiset on helpompi silloinkin saada säilymään silloin ehjänä irroituksessa.

Sain vinkin myös pintakäsittelystä, öljyäminen tuo omat haasteensa alussa kun tasoa pitää useammin öljytä, pinta jää kiiltäväksi ja öljy imeytyy tasolla oleviin papereihin, postiin jne.

Osmo Colorilta löytyy Top Oil, joka on väritön ja jää pinnaltaan kauniin samettiseksi. Sen luvataan kestävän hankausta ja vettä. Olisi kiva saada kokemusta tästä, miten toimii, mikä on "huoltoväli" normaalimenossa, muuttaako puunväriä? Nykyiset tasomme on käsitelty pellavaöljyllä sekä parafiiniöljyllä. Parafiini toimii neutraalisti, mutta pellavaöljy tummensi puuta huomattavasti.

Remppaprojekti etenee kyllä hurjaa vauhtia, olen päivät töissä ja nyt jo oikein odotan illalla kuvakoostetta raksalta. Pysyn kyllä suurinpiirtein ajantasalla multimediaviestillä aamuisin, sen teema on ollut "päivän uudet työkalut". Tänään kuvassa oli iso leka ja joku hitsausjuttu. Hymyillen toivotin moimoit seinälle.
Alakerran naapuri oli eilen käymässä mökiltä kaupungissa ja totesi että on siellä jotain tapahtunut. Antti sano että joo, mistä tiedät. Naapuri oli vaan todennut hymyillen että ikoni on liikkunut.
Illat menee nyt seuraavan päivän tehtävälistoja ja järjestystä miettiessä. Senkin olen huomannut että ollaan me vaan melkoinen tiimi paitsi pariskuntana niin myös tässä rempassa. Vaikka aikataulu on tiukka niin 100% hommat hoituu ja neuvottelut materiaaleista on mennyt yhteen ääneen :)

Illaksi maalien lisäksi on vielä luvassa paperinukkekoti, päätin leikata muodot sohvalle ja muille olohuoneen kalusteille. Helpompi hahmottaa niitä "uuden malliseen" olohuoneeseemme oikeissa mittakaavoissa.

-E-

tiistai 5. heinäkuuta 2011

Suuri Lokki

Ja Yki Nummi.
Tuleva keittiöruokahuoneemme tarvitsee paitsi valoa niin kiintopisteen.

Valaisinhaaveemme siihen 70cm Lokki. Se olisi valaisin joka ei häikäise lapsiakaan silmiin ja on helposti puhdistettavissa.

Myyntiin lähtee Finellin valmistama Raija Uosikkisen emalinen Ritari-valaisin. Sille ei vaan yksinkertaisesti löydy paikkaa uudesta kodista. Jos jonkun kiinnostus herää niin viestiä vaan :) Se toimittaa meillä virkakautensa loppuun eli vapautuu muuton jälkeen.





-E-

22 päivää muuttoon... Ja kämppä näyttää...

Moi

uskokaa tai älkää mutta muuttoon pitäis olla 22 päivää. WOW.





Seinät on viimeistä hiontaa ja pohjamaalausta vaille valmiit. Pökisevät hommat alkavat olla taaksejäänyttä remonttielämää.

Mun urakkana oli tänään parien ovenkarmien irroitus ja kaapin purku. Nyt toi keittiötila alkaa jo vähän muodostumaan.

(Kuvat klikkaamalla isommiksi)












^ Noi kuvat vähän vääristää ton tilan tollaseks 200 neliöiseks halliks :D

Muuten, siitä reiästä edelleenkin; Purin tänään tiskipöydän, joka oli ollut reiän edessä niin pöydän sokkelista löytyi kiva ylläri, joka on ajan saatossa nurkassa muhinut.


Sanotaanko että tuollaiset reiät on parempi laittaa tukkoon kuin jättää auki uuden keittiön alle :)Oli himpsusti ottanut kosteutta tuo lastulevy tuossa :)


Keittiö on nyt pitkälti sellainen raakile että siihen voi laittaa uudet seinät, lattian asentaa ja heittää kalusteet paikalleen.

Kalusteista tulikin mieleen että meillä on päätöksen vaikeutta pöytätasojen kanssa. Pitkään oltiin vaaleiden massiivipuutasojen kannalla mutta koska keittiöstä tulee muutenkin kokovalkoinen, aloimme empiä tuleeko siitä sitten hurjan vaalea, tai jopa pliisu? Mitä mieltä? Vaihtoehtoina mietimme tasojen vahaamista / öljyämistä harmaan sävyisellä aineella tai sitten jokin hieman tummempi puu / öljy yhdistelmä. Vaihtoehtona mietimme myös sitä että otetaan nyt joku tarjouslaminaattitaso ja tilataan kivitasot keittiöön. (Jotku tasot keittiöön on saatava ennen muuttoa. Menee ruoanlaitto muuten astetta haastavammaksi.)

Semmoisia puolestani tänään :) Ciao.

Ainiin, mittasin ikkunat Ericalle verho-ostoksia varten :)

maanantai 4. heinäkuuta 2011

peruspäivitystä 4.7.2011

Moi

Tänään on mun ensimmäinen kesälomapäivä.

Aloitin päivän viemällä lapset hoitoon ja suuntasin päiväkodilta kohti parketin alusmateriaalikauppoja (Starkki, rautia, kodin terra, bauhaus) sekä liesituuletin kauppoja (Bauhaus, Gigantti, Veikon kone, Expert, Hirvox)

Lopputuloksena löysin molemmat.

Lattian alukset otamme todennäköisesti Bauhausista. Upofloorin TUPLEX on suosittu alusmateriaali. Mutta Bauhausilla on hieman paksumpia (5mm vrt tuplex 3mm) ja paremmin ääntä eristäviä palasista koostuvia alusmateriaaleja. On retkipatja tyyppistä sekä puukuitutyyppistä materiaalia. Tämän lisäksi Bauhausista löyty akustomattoa, joka on vain 3mm paksua mutta valmistaja hehkuttaa tätä käytettäväksi parketin alla mikäli akustointia tullaan harrastamaan tilassa enemmänkin. (Olohuoneeseen ehkä laitetaan hieman akustointia, johtuen äänentoistoharrastuksestani.

Mutta kokeillaan nyt ensin mihin sohvilla, paksulla matolla sekä verhoilla päästään.

Liesituulettimen kanssa jouduinkin sitte tekemään vähän enemmän työtä. Meillä oli loppukilpailussa oikeastaan kaksi tuuletinvaihtoehtoa: GRAM:in 90-01 saarekemallin tuuletin sekä SAVO I-55 valkoisena.

Tässä voin painottaa suuresti alleviivaamalla tarjousten pyytämistä liikkeistä. Näissä tuntuu olevan rohkealle tarjouksen pyytäjälle hyvät mahdollisuudet.

Alin mahdollinen hinta vakiintui molemmissa malleissa melko nopeasti, joten teimme päätöksen käyttömukavuuden sekä käyttökustannusten perusteella. (Aktiivihiilisuodatin)

GRAM viehätti LED valaisullaan, mahtavalla imukyvyllään sekä hiljaisella äänellään. Hieman syvemmälle tutkittaessa selvisi että vehkeessä on KOLME!!!!! aktiivihiilisuodatinta (á 24€) ja nämä pitää vaihtaa 120 käyttötunnin välein. Meidän perheessä se olisi tarkoittanut vähintään 3 kertaa vuodessa. 216€ vuodessa siitä että saa käyttää liesituuletinta. No voi moro. (Erica laski että lieden käyttö maksaa 50 snt/tunti.) Savon mallissa on vain yksi suodatin + kolme rasvasuodatinta, jotka voi pestä kätevästi pesukoneessa. Ja aktiivihiilisuodatinkin on kohtuuhintainen (á 20€).

Joten, saanko esitellä. Meidän uusi liesituuletin, SAVO I-55 White



Savo I-55 White_______ GRAM 90-01 saarekemalli


Raksalla seinien tasoitus jatkuu. Tänään käydessäni siellä oli ensimmäinen tasoitekerros hiottu ja olohuoneeseen oli juuri pyyhitty toinen kerros ja miehet olivat siirtymässä ruokahuoneen kimppuun.

Kannoin myös muutaman oven jemmaan vintille. Ovet joutuvat tarpeettomiksi kun seinä puretaan ja olohuoneen ja ruokahuoneen väliset karmit puretaan ja siihen jätetään ainoastaan sellainen reikä.

Semmoista tällä kertaa.

Jos on liesituulettimen hankintaa edessä niin laittakaa kommenttia niin voin antaa vinkkejä vaikka. s.postitse.

Ainiin, edellisessä postauksessa pohdin mitä sille keittiön reiälle tekis. Tukin sen kuten isännöitsijä ehdotti. Tulppana toimii: Pala vaahtokarkkipussia, lasivillaa (Näistä tehtiin ulkotulppa) ja loppureikä uretaania täyteen


-Antti

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Viikonlopun kuulumiset

Hello

Lapset menevät tänään "kesähoitoon". Oma päiväkoti on kiinni Heinäkuun ja olimme kaukaa viisaita varatessamme paikan keshoidosta muksuille. Erica on kesän töissä ja minullakaan ei pahemmin rokulipäiviä tässä pääse syntymään.

Piipahdettiin eilen raksalla tarkastamassa seinien kondis. Hyvältä siellä näytti. Pari tasoiteknölliä raavittiin lattioista irti. Sain vihdoinkin kuvattua myös keittiön kun sieltä on purettu tiskipöytä pois.

Tuolla patterin vasemmalla puolella on reikä. Muinaisina aikoina kun ei ollut maailmassa jääkaappeja eikä muita niin tuosta reiästä mein putki "kotikylmiöön" tai johonkin semmoiseen. Mulla on selvityslistalla että mitäs reiälle vois nyt tehrä? En sitä kaapistojen allekaan haluaisi jättää, laittaa vielä joku lintu pesän sinne (okei ei laita). Varmaan uretaania täyteen. Reikä on mun ToDo-listalla tälle päivälle selvittää mitä sen kanssa tehdään.



Viikonlopun ohjelmistoon muutoin kuului korkeasaaripäivä lauantaille. Oli aika kuuma niin eläimet sluibaili varjoissa. Lapset näki kun leijona söi kaurista. Pää oli jäljellä, joten homma toimi ja kiinnosti poikaa. "Kato isi, kohta leijona syö ton PÄÄÄÄÄÄN."

Sunnuntaina oltiin poimimassa mansikoit ja katsomassa lampaita.



Verikoira jäi kotiin. Se ei paljoa pöljäillyt.