maanantai 4. heinäkuuta 2011

peruspäivitystä 4.7.2011

Moi

Tänään on mun ensimmäinen kesälomapäivä.

Aloitin päivän viemällä lapset hoitoon ja suuntasin päiväkodilta kohti parketin alusmateriaalikauppoja (Starkki, rautia, kodin terra, bauhaus) sekä liesituuletin kauppoja (Bauhaus, Gigantti, Veikon kone, Expert, Hirvox)

Lopputuloksena löysin molemmat.

Lattian alukset otamme todennäköisesti Bauhausista. Upofloorin TUPLEX on suosittu alusmateriaali. Mutta Bauhausilla on hieman paksumpia (5mm vrt tuplex 3mm) ja paremmin ääntä eristäviä palasista koostuvia alusmateriaaleja. On retkipatja tyyppistä sekä puukuitutyyppistä materiaalia. Tämän lisäksi Bauhausista löyty akustomattoa, joka on vain 3mm paksua mutta valmistaja hehkuttaa tätä käytettäväksi parketin alla mikäli akustointia tullaan harrastamaan tilassa enemmänkin. (Olohuoneeseen ehkä laitetaan hieman akustointia, johtuen äänentoistoharrastuksestani.

Mutta kokeillaan nyt ensin mihin sohvilla, paksulla matolla sekä verhoilla päästään.

Liesituulettimen kanssa jouduinkin sitte tekemään vähän enemmän työtä. Meillä oli loppukilpailussa oikeastaan kaksi tuuletinvaihtoehtoa: GRAM:in 90-01 saarekemallin tuuletin sekä SAVO I-55 valkoisena.

Tässä voin painottaa suuresti alleviivaamalla tarjousten pyytämistä liikkeistä. Näissä tuntuu olevan rohkealle tarjouksen pyytäjälle hyvät mahdollisuudet.

Alin mahdollinen hinta vakiintui molemmissa malleissa melko nopeasti, joten teimme päätöksen käyttömukavuuden sekä käyttökustannusten perusteella. (Aktiivihiilisuodatin)

GRAM viehätti LED valaisullaan, mahtavalla imukyvyllään sekä hiljaisella äänellään. Hieman syvemmälle tutkittaessa selvisi että vehkeessä on KOLME!!!!! aktiivihiilisuodatinta (á 24€) ja nämä pitää vaihtaa 120 käyttötunnin välein. Meidän perheessä se olisi tarkoittanut vähintään 3 kertaa vuodessa. 216€ vuodessa siitä että saa käyttää liesituuletinta. No voi moro. (Erica laski että lieden käyttö maksaa 50 snt/tunti.) Savon mallissa on vain yksi suodatin + kolme rasvasuodatinta, jotka voi pestä kätevästi pesukoneessa. Ja aktiivihiilisuodatinkin on kohtuuhintainen (á 20€).

Joten, saanko esitellä. Meidän uusi liesituuletin, SAVO I-55 White



Savo I-55 White_______ GRAM 90-01 saarekemalli


Raksalla seinien tasoitus jatkuu. Tänään käydessäni siellä oli ensimmäinen tasoitekerros hiottu ja olohuoneeseen oli juuri pyyhitty toinen kerros ja miehet olivat siirtymässä ruokahuoneen kimppuun.

Kannoin myös muutaman oven jemmaan vintille. Ovet joutuvat tarpeettomiksi kun seinä puretaan ja olohuoneen ja ruokahuoneen väliset karmit puretaan ja siihen jätetään ainoastaan sellainen reikä.

Semmoista tällä kertaa.

Jos on liesituulettimen hankintaa edessä niin laittakaa kommenttia niin voin antaa vinkkejä vaikka. s.postitse.

Ainiin, edellisessä postauksessa pohdin mitä sille keittiön reiälle tekis. Tukin sen kuten isännöitsijä ehdotti. Tulppana toimii: Pala vaahtokarkkipussia, lasivillaa (Näistä tehtiin ulkotulppa) ja loppureikä uretaania täyteen


-Antti

2 kommenttia:

  1. Itseasiassa 60 snt/tunti c;
    Halusin vaan tulla kertomaan, että ootan teiän uusia blogipäivityksiä jopa suuremmalla mielenkiinnolla ko tuksun, ja se on paljon se!

    - Johanna

    VastaaPoista
  2. Kappas! Mä olin puhelimen päässä ja laskin sen ton 20ex3kpl mukaan. Eipä oo toikaan ero suodatinhinnassa Gramin hyväksi.
    Ja tervehdys Johanna ja kiitos kohteliaisuudesta ;)
    Päivitellään säännöllisen epäsäännöllisesti ja kivaa että iloa on myös muille. Tämä on ainutkertainen projekti meille ja on kiva kirjoittaa sekä jälkeenkin päin perata mitä kaikkea sitä tehtiinkään.

    Laite- ja materiaaliselvittelyt vie yllättävän paljon aikaa ja tuo oivalluksia, joiden toivotaan siirtyvän suoraan toisille rempan kanssa pähkäileville.
    17snt vrt 60snt tunti on mun mielestä hyvinkin merkittävä ero liesituulettimen hankinnassa, varsinkaan kun muuta nimettävää eroa ei näille kahdelle tötterölle tullut.

    -E-

    VastaaPoista