perjantai 8. heinäkuuta 2011

Lattiat (kaikesta huolimatta) sisällä

Moi

Eilen oli lattiapäivä.

Lapset eivät menneet eilen hoitoon vaan olimme sopineet ystävämme kanssa että hän ottaisi muksut yökylään. On ollut jännittävä Töölö-päivä lapsilla kuulemma ja kaikki hyvin.

Erica lähti aamulla töihin ja me lasten kanssa asioille. Aamusella kasin jälkeen soitti Itellalta ajojärjestelijä ja tiedusteli sopiiko tuoda parkettikuorma 12-14 välillä. Jep, sopii hyvin.

Aamun ensimmäinen etappi oli Kodin Terra ja maalausosasto. 20 litraa Kalla sävytettyä seinämaalia kyytiin. Lapset sai puuhapete pastilliaskit niin rautakaupassa oleminen maistui.

Suraavana nokka kohti laattapistettä. Matkalta soittelin että keittiön välitilan laattaa pitäis saada vähän lisää. Lisättiin tilaukseen 1 pkt / 0,5 m2. Laitettiin myös saumausaineet messiin. Keittiöön valkoista ja lattiaan mustaa. Sauma-aineet tulivat Mapei:lta, joilla 2mm laattasauma pitäisi olla mahdollista.

Ok. Laattapisteellä sitten viimeinen katsaus saumaväreihin. Valitsimme tuon tummemman.
(Tässä vaiheessa soittivat Expertiltä että liesituuletin olisi noudettavissa(Suomenojan Expertille muuten peukut ja pinnat todella hyvästä myyntityöstä ja rohkeasta tarjouksesta) ja myyjä mainitsi että paketti on sitten muuten aika iso...) maksu laatoista ja autoon odottamaan... ...40 minuuttia myöhemmin kun lapset ovat jo täysin ryytyneitä odottamiseen ja minä myös, tulee trukkilastillinen laattoja varastosta. VOIHAN VATANEN! Enhän mä tajunnut että sitä laattaa on NOIN paljon. Kysyin trukkikuskilta, paljonko keräilyn paino on. "380kg". + keittiön laatat 30kg päälle.

Ei muuta ku laatat autoon. Laski perä aika lailla ja ajamisesta tuli varovaista. jaettiin painoa hieman laittamalla osa laatoista etupenkille.

Tässä vaiheessa vein lapset hoitoon. Koska laattapisteellä meni vähän pidempään kuin suunniteltu, jouduin soittamaan parkettikuskille ja sopimaan vähän myöhemmän jakeluajan. Eli 13-15 sovittiin.

Olin raksalla vähän vaille yksi ja kävin hakemassa nokkakärryt ylhäältä helpottaakseni kuormausta. Hissillä ylös ja alas. Tässä vaiheessa kaveri soitteli ja rupateltiin kymmenen minuuttia. Puhelun aikana jostain nurkilta kuului kolme todella kovaa pamausta. BANG BANG BANG!!!! En kiinnittänyt tähän sen enempää huomiota, ääni oli kuin jotain raskasta olisi heitetty roskalavalle tai lyöty teräksisen iiiiiison roskiksen luukku kiinni. Puhelun jälkeen ensimmäiset 5 laatikkoa laattaa kyytiin ja hissille. Mitäs helv**, ei sähköjä. Kärryt parkkiin ja tutkimaan asiaa. Ainakin viereinenkin yhtiö on ilman sähköjä. Soitto Fortumin vikapuhelimeen ja apua paikalle. Naapurin mummelin kannsa juteltuani sain selville että pamaukset ovat kuuluneet talossamme olevasta muuntamosta. Uus soitto fortumille ja tarkennusta. 10 minuutin kuluttua paikalla oli 4 sähköyhtiön huoltoautoa, kolme taloyhtiön huoltoautoa, hetken kuluttua myös putkiliikkeen sekä lukkosepän autot.


Jostain (Ilmeisesti yllä olevasta asunnosta) oli valunut vettä muuntamoon ja suoraan muuuntajan päälle ja aiheuttanut oikosulun sähköverkkoon. Oikarin seurauksena KOKO alue (Siis koko alue espoossa) oli sähköittä. Saivat palautettua melko nopeasti sähköt muualle paitsi talomme lähialueelle, joka täytyi pitää irti verkosta veden takia. Lopulta saivat vedentulon loppuman ja valot päälle. (Meniköhän tähän noin 3 tuntia, mitä voi pitää mielestäni aivan mieltsinä suorituksena tällaiselle vialle).

Ok. Hissi toimii taas :)

Tässä välissä oli Itellan rekkakin peruuttanut pihaan ja purkanut parkettikuorman rapun eteen. Koska kyseessä oli rahtikuorma, ei kuljetusseurannassa näkynyt lähetyksen painoa. Eikä mulla oikein ollut mitän käsitystä paljonko ~85m2 parkettia painaa. Ok. Rahtikirjassa seisoi painon kohdalla 600 kg. Voi kiesus. Eli lattiaa olisi kannettavana reippaat 1000 kg ylimpään viidenteen kerrokseen. Parketti tuli 2200 x 150 x 200 kokoisinä paketteina. (23kpl). O ou, mahtuuko nää hissiin :) Just ja just hissilliseen sai kolme pakettia kerrallaan.


Ohjelmassa olisi vielä rautakaupassa käyntiä, liesituulettimen nouto sekä ikkunakarmien tasoitusta.
Rautakaupasta tarttui mukaan:
-Pakkelia
-Rajaustela
-UV suojattua väritöntä silikonia
-Maalarinteippiä

Sitten kohti liesituuletinkauppaa -->
Ja se paketti... se oli ISO!!! Voi että, miten toi menee autoon... Hauskana kuriositeettina kun paketti tuotiin varaston puolelta myymälään, toinen myyjä tuli toteamaan että "Voooi, nytkö meidän jättiläinen lähtee :D". Kurkattiin vielä paketin sisään että siellä on mitän pitääkin olla. (Mietittiin että jos kaikki menee niinkuin yleensä, paketissa on 60cm rosterinvärinen seinäasennusmalli huippuimuriohjauksella.) Mutta ei, kaikki oli kunnossa. Ja autoon. ihme kyllä. Sinne se sujahti. Jipii.


Päivän päätteeksi jumpattiin loota vielä kylppäriin pois lattiaremontin alta ja iskettiin pakkelit ikkunankarmeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti