keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Valkoisia maaleja ja uusia päätöksiä

Tänään on vuorossa maalisävyn valinta, pöydällä odottaa parketinpalanen, Tikkurilan kokonainen sisävärikarttaesite + yhdeksän valkoista maalilastua.
En olettanut että on helppoa, mutta nyt ilta on kierretty eri valoja testaten enkä ole vielä tullut mihinkään tulokseen. Tarkoitus on nyt maalata kaikki valkoiseksi ja miettiä tehostevärejä sitten kun on asuttu. Tulee vähän fiilistä ja mielipiteitä sitä mitä halutaan ja mitä huonekalut kaipaa.

Paperivalkoinen näyttää hehkulampun valossa parketin sekä listojen kanssa hyvältä, mutta luonnonvalossa liian valkoiselta. Maalarinvalkoinen näyttää vähän tunkkaiselta, mutta luonnonvalossa kivalta. Kivoja sävyjä ovat myös Kalla ja Höyhen.

Oikeastaan ainoa päätös tämän suhteen on se että otetaan maalit Tikkurilalta, syy tähän ettei sekoiteta päätöstä enää yhdelläkään värillisellä valkoisella :D

Ja niitä päätöksiä syntyi lisääkin. Keittiön työtasot tulee puusta koska se on varmin keino saada ne ehjinä. Ikkunan alla on patteri ja tasoon pitää tehdä sitä varten aukot. Kivitasossa tarkottaisi uhkapeliä kun reikiä olisi paljon reunan vieressä. Putkiremontti 7 vuoden päähän tuo tähän myös ajateltavaa. Tasot pitää remonttiin poistaa ja ne on myös silloin mahdollista vaihtaa, niin ja ne puiset on helpompi silloinkin saada säilymään silloin ehjänä irroituksessa.

Sain vinkin myös pintakäsittelystä, öljyäminen tuo omat haasteensa alussa kun tasoa pitää useammin öljytä, pinta jää kiiltäväksi ja öljy imeytyy tasolla oleviin papereihin, postiin jne.

Osmo Colorilta löytyy Top Oil, joka on väritön ja jää pinnaltaan kauniin samettiseksi. Sen luvataan kestävän hankausta ja vettä. Olisi kiva saada kokemusta tästä, miten toimii, mikä on "huoltoväli" normaalimenossa, muuttaako puunväriä? Nykyiset tasomme on käsitelty pellavaöljyllä sekä parafiiniöljyllä. Parafiini toimii neutraalisti, mutta pellavaöljy tummensi puuta huomattavasti.

Remppaprojekti etenee kyllä hurjaa vauhtia, olen päivät töissä ja nyt jo oikein odotan illalla kuvakoostetta raksalta. Pysyn kyllä suurinpiirtein ajantasalla multimediaviestillä aamuisin, sen teema on ollut "päivän uudet työkalut". Tänään kuvassa oli iso leka ja joku hitsausjuttu. Hymyillen toivotin moimoit seinälle.
Alakerran naapuri oli eilen käymässä mökiltä kaupungissa ja totesi että on siellä jotain tapahtunut. Antti sano että joo, mistä tiedät. Naapuri oli vaan todennut hymyillen että ikoni on liikkunut.
Illat menee nyt seuraavan päivän tehtävälistoja ja järjestystä miettiessä. Senkin olen huomannut että ollaan me vaan melkoinen tiimi paitsi pariskuntana niin myös tässä rempassa. Vaikka aikataulu on tiukka niin 100% hommat hoituu ja neuvottelut materiaaleista on mennyt yhteen ääneen :)

Illaksi maalien lisäksi on vielä luvassa paperinukkekoti, päätin leikata muodot sohvalle ja muille olohuoneen kalusteille. Helpompi hahmottaa niitä "uuden malliseen" olohuoneeseemme oikeissa mittakaavoissa.

-E-

2 kommenttia:

  1. Voin kokemuksesta kertoa, että tuo "katsellaan sitten kun ollaan vähän aikaa asuttu" on myrkkyä. Silmä tottuu nopeasti virheisiin ja yllättäen kämppä onkin pelkkää maalarinvalkoista. Itse ei huomaa enää mitään vikaa, eivätkä vieraatkaan kehtaa huomauttaa.

    Siispä: Valitkaa ne maalit jo nyt. Päättäkää verhoilun ja sisustuksen suuntaviivat. Maalatkaa. Yksittäisen seinän tai huoneen voi myöhemmin maalata vielä uudestaan, mutta koko sisustetun kämpän maalaaminen on ihan hitonmoinen homma.

    Onnea matkaan.

    VastaaPoista
  2. Hei ja kiitos kommentistasi!

    Tällä aikataululla meidän värisuunnitelmat on mahdottomia kun lattioiden asennus aikaistui vielä entisestään.

    Jos asiaan olisi ehtinyt uhrata aikaa ja miettiä jopa sisustusta tai edes verhoja niin olisi helpompaa. Nyt mielummin kuitenkin näin ja valitaan sävyt sitten huolella ajan kanssa :)

    VastaaPoista