tiistai 19. heinäkuuta 2011

Kaikki pyörii keittiön ympärillä...

Moro

Pariin päivään ei ole kerennyt koneelle. Uni on iltaisin ollut paras kaveri.

Viikonloppuna kokeilimme lasten kanssa remppaamista. Se oli muuten hankalaa...



Onneksi läppäri ja muutama leffa piti pikkuiset hetken aloillaan...


Mutta vain hetken...

Mut hei, WuhuuU! Jipiii!!!!

Keittiökoneet tuli :)


Kävin hakemassa myös tasot ja ensimmäisenä ennen mitään muuta tasot oli nakattava paikoilleen ja tarkistettava että piirustukset ja mittaukset pitävät paikkansa.


Kyyllllllää! Kaikki mahtuu paikoilleen eikä harota eikä ole muutenkaan tsiaguralla. Jos joku vinkki pitäis antaa niin annan sellaisen että jättäkää reikien ja tasojen sahailut ammattilaisille :) Kotona käsisirkkelillä saa vaikean kautta hyvää aikaiseksi, jos saa.

Muutama kuva lisää









Tämän lisäksi keittiössä on tasoitettu kattoa sekä ikkunaseinää...


Tänään meni kolmas kerros jotain erikoishienojakoista tasoitetta. Kauhee homma suojata kaappien ja laatikostojen mekanismit ettei hiontapöly mene sinne ja hajota tsydeemejä.


Tästä päivästä suurimman osan otti tasojen hionta sekä öljyäminen. Erica bongas Osmon TopOil öljyvahan. Erica voi sit kertoo miks just se valittiin. Mä hain sen kaupasta ja heitin pintaan.


Öljyäminen aivan loppusuoralla. Ihan viimeistä silausta vaille valmista


Puun pintaviimeistely käsiti seuraavat vaiheet (Levyt tulivat siis mittaan sahattuina sekä reiät leikattuna + nurkat pyöreäksi jyrsittyinä.) Sivujen hionta 100 karkeuden hiekkapaperilla + 150 karkeuden hiekkapaperilla. Pina hiottiin ensin 3 x 150 karkeuden paprulla ja sit 3 x 240 karkeuden paperilla. Pinnasta tuli sellainen kivan silkkinen muttei mikään kiiltävä tms. Tämän jälkeen vaahtomuovisiveltimellä greippilimpsapullon pohjasta topoilia pintaan ja avot. käsittelen tasot kauttaaltaan kertaalleen sekä kulutuspinnat kahteen kertaan.


Sunnuntaina saimme koottua lasten vaatekaapit. Huomaa kuinka tytär on veljensä kaapin jo kalustanut kassakoneella. Äiti on tuonut patjan ja löysin juuri porakoneeni tuolta yläkulmasta. :D :D

Kuluvan illan proggiksena mulla on ollut tasovalojen rakentaminen. Teimme suurta ja mahtavaa empiiristä tutkimusta tasovaloista ja totesimme että ainakin siellä missä me olemme valoja tiirailleet niin valikoima on aivan surkea sekä hinnat törkeät.
Loisteputki + pistorasia 90e NO VOI MORO!!!! Siihen jos vaihtaa halogeenin tilalle niin sit pitää ostaa pistorasia erikseen. LMFAO!!! < aika teiniä. Ja hinta just kaksinkertaistuu.

Juteltuani Erican kanssa tulimme sellaiseen kevyeen TSI (DIY) ratkaisuun. + Stromförsin renova sarjan pistorasioihin. Näihin koska välttämätön paha tulee näkyville niin saavat sitten olla nättejä.



Yllä: Renova sarjan pistorasia kahdella reiällä
Alla: Tasovalon valolistan liimaus käynnissä.
Valitsimme valaistukseksi PartCo:sta saatavaa "Ultrakirkasta lämminvalkoista LED-nauhaa". (Ja sit ei mainita Ericalle että olen taas käyttänyt sen fööniä omiin juttuihini :P ) LED - nauha on siitä kivaa että se syö suoraan 12VDC virtaa eikä mitään erillisiä etuvastuksia jne tarvita. Ja valoa tulee aivan tosi paljon eli riittoisasti.



Nauha ujutettiin läpinäkyvään kutistesukkaan ja päät suljettiin 1:4 kutistuvalla liimakutistesukalla. Kiinnitys MDF listaan sika asennusliimalla :D Pitäis kestää. Syy miksi valitsi sikan liiman on se että siinä luvattiin lämpötilankestoksi jopa sata astetta. Ja nämä ledit vähän lämpeävät. Ei niin kuumiksi etteikö voisin kättä laittaa päälle mutta erittäin lämpimiksi enivei.

Tällaista tällä kertaa. Huomenna taas jatkuu... Muutama päivä muuttoon. Eli ens viikkoon.

Ainiin, autosta meni tuulilasi rikki. Siihen lens puun palikka risteävältä tieltä. Tai siis kehä ykköseltä lens siinä kun ajoin vanhaa turuntietä siitä ali. En kyl kässää miten se on mahdollista mutta lasi paskana niin näköhään se o...

Öitä.

2 kommenttia:

  1. Tosta keittöstä tulee uskomattoman upee! ...ja kyllä tota maisemaa kattellessa kelpaa kokkailla :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Kun kerrankin pääsee alusta asti suunnittelemaan niin sit pitää ottaa kaikki irti siitä ilosta!

    Tuo näkymä oli yksi painavista kriteereista asunnon ostolle :)

    -Antti

    VastaaPoista